Trobada virtual amb Terrassa: donació del documental sobre ceràmica ‘Reflejos de Manises’

El documental Reflejos de Manises formarà part del fons audiovisual de Terrassa, Ciutat Creativa de la Unesco en l’àmbit cinematogràfic des de 2017.

Membres de la corporació de Manises s’han reunit telemàticament amb els de Terrassa per a intercanviar experiències en relació amb la candidatura de la UNESCO i realitzar una donació del documental Reflejos de Manises.

La ciutat de Terrassa és Ciutat Creativa de la UNESCO en l’àmbit cinematogràfic des de l’any 2017 i Manises es troba immersa ara en el procés de selecció per a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, concretament en la modalitat d’artesania i arts populars.

A la reunió han assistit l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis; el regidor de Turisme, Àngel Mora; i el regidor de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant, per la part de Manises. Per la part de Terrassa, els assistents han sigut el regidor de Turisme i Projectes Audiovisuals, Josep Forn; Jordi Hernández, director tècnic i d’explotació del Parc Audiovisual de Catalunya; i més personal tècnic de Terrassa.

A més de realitzar una reunió de treball, aquesta trobada digital també ha servit per a parlar sobre la donació per part de l’Ajuntament de Manises del documental Reflejos de Manises perquè forme part del seu fons audiovisual.

Aquest documental, dirigit per Alfredo Fraile i gravat a Manises l’any 1940, mostra el procés d’elaboració de la ceràmica d’una manera senzilla i molt gràfica. A més, és un testimoniatge visual que deixa patent la importància que ha tingut, té i tindrà la ceràmica a Manises.

La ciutat de Terrassa ha estat sempre vinculada al cinema igual que parlar de Manises és parlar de ceràmica. Ja en els inicis del segle XX, Terrassa es convertia en una ciutat visionària i pionera que donava la benvinguda al cinema quan aquest era a penes un invent estrafolari. Amb el pas del temps, el vincle amb el seté art ha anat creixent fins a estar molt present en la vida de la ciutat i com a verdader pol de creació d’oficis i oportunitats. A l’octubre de 2017, Terrassa rep la distinció de la UNESCO com a ciutat creativa en l’àmbit cinematogràfic, per primera vegada a l’estat espanyol. Aquest és un fet excepcional que només comparteix amb 17 ciutats del món, entre les quals es troba Valladolid. Això representa un gran repte de prestigi i de projecció internacional.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.