L’exposició ‘Plats de Manises’ aterra a Dénia

L’exposició que va viatjar a la ciutat portuguesa de Barcelos el gener passat, aterra ara en el Centre d’Art l’Estació de Dénia. ‘Plats de Manises’ brinda una oportunitat per a submergir-se en el patrimoni ceràmic i culinari de Manises. Mostrant peces elaborades per diversos artesans i tallers de la localitat: Aliarte Cerámica, Arturo Mora, Cerámicas Chenoll, Cerámicas Palanca, Plat y Bol, Pepe Royo, Domanises, Drac Cerámico, Gresnaler, la Botiga de Gema, José Gimeno, Rafael Mora y Art TVS.

La inauguració de la mostra de plats típics de Manises tindrà lloc el 19 de gener de 2024 a les 19.00 h i romandrà oberta al públic fins al 25 de febrer de 2024, tots els dies de 10 h a 13 h i de 16 h a 20 h.

Javier Mansilla, alcalde de Manises, destaca que “aquesta exposició mostra la connexió entre la nostra cuina local i la ceràmica, la destacable identitat de Manises, que juntes formen grans sinergies que reflecteixen la nostra rica cultura i tradició”.

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha subratllat “la col·laboració existent entre Manises i Dénia en el si de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, i més encara quan ceràmica i gastronomia són camps culturals estretament vinculats i molt representatius del caràcter i identitat dels nostres pobles”.

A més, el dia de la inauguració, es durà a terme un “show cooking” en mans del cuiner Miquel Ruiz, del restaurant El Baret de Miquel, qui ha col·laborat prèviament amb el Museu de la Ceràmica i l’Ajuntament de Manises. Durant la demostració, compartirà la seua experiència i coneixement sobre la relació entre la ceràmica i la gastronomia i prepararà una elaboració culinària que serà presentada en un dels plats de la col·lecció Llibrell de Ceràmiques Palanca, fusionant d’aquesta manera l’art ceràmic i gastronòmic. A més, en la mostra hi haurà una representació de ceràmica artesanal de la Marina Alta, amb obres de Cristina Pedrós, Magary Things i Joan Esquerdo.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.