Manises va ser present en FITUR 2024

La ciutat de Manises va estar present un any més en FITUR, que es va celebrar en IFEMA Madrid del 24 al 28 de gener de 2024, per a donar a conéixer el patrimoni cultural, històric, festiu, paisatgístic i natural de la localitat, a més d’intercanviar sinergies amb els diferents agents del sector turístic, sobretot, aquells que treballen en la promoció de l’artesania ceràmica.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Àngel Mora, assenyala que “FITUR és una oportunitat excel·lent per a presentar els tresors de la nostra localitat a professionals, empreses, administracions, entitats, promotores i visitants potencials de tot el món, així com per a promocionar l’ampli patrimoni maniser, sobretot el ceràmic, en la fira internacional de turisme líder per als mercats receptius i emissors d’Iberoamèrica”.

Manises va participar amb un espai propi, dins de l’estand de València Turisme, de la Diputació de València, on es van mostrar els recursos i l’oferta turística de la ciutat a totes les persones assistents, així com els esdeveniments més rellevants per a enguany, com per exemple l’II Festival Internacional de Cinema i Ceràmica de Manises (CICEMA), la XVI Biennal Internacional de Ceràmica o la tradicional Festa i Cavalcada de la Ceràmica, considerada d’interés turístic de la Comunitat Valenciana.

Es va aprofitar la presència de l’Ajuntament de Manises en FITUR per a presentar la certificació de la marca Q de qualitat turística que l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola ha atorgat a l’Oficina de Turisme de Manises. El guardó es va recollir en la Gala de la Nit Q, que es va celebrar el dijous 25 de gener, a les 21 hores, en la Galeria de Cristall del Palau de Cibeles, a Madrid.

D’altra banda, Manises pertany des de l’any 2021 a la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en la modalitat d’artesania i arts populars. Es tracta de l’única ciutat de l’Estat espanyol en aquesta modalitat, la qual cosa ha posicionat a Manises en el mapa a nivell mundial i ha suposat un increment d’activitats al voltant de la promoció de la ceràmica manisera.

Aquest 2024, FITUR va ocupar més de 130.000 metres quadrats, amb nou pavellons del recinte firal, on van estar representades totes les comunitats autònomes. Van ser més de 8.500 empreses expositores, amb presència de més de 100 països, encapçalats per l’Equador, país soci FITUR d’enguany.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.