Activitats
creatives

Encisar-te Manises

Encisar-te és una associació sense ànim de lucre dedicada a divulgar la ceràmica. El pro-jecte d’aquesta associació va començar l’any 2005 i continua fins ara amb la mateixa il·lusió. 

L’equip d’Encisar-te està format per professionals en ceràmica artística de l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises, que conviden tots els grups a aprendre i divertir-se amb la ceràmica en els seus tallers, davall la premissa “Sigues protagonista de la teua pròpia obra”.

Els tallers van dirigits a grups de totes les edats, amb experiència o sense. Mitjançant les diferents tècniques que s’hi treballen, les persones participants adquireixen més coneixement i sensibilitat envers la ceràmica: aprenen a valorar la ceràmica en el nostre entorn urbà i domèstic i, sobretot, comparteixen noves i originals experiències creatives. 

Aquest tipus de tallers es pot combinar amb la visita al Museu de Ceràmica de Manises.

Tallers que es poden fer:

  • TALLER DE PLANXES: Modelant plaques de fang, a partir d’una peça plana, s’apliquen relleus, textures, incisions, etc.
  • TALLER DE MOSAICS: Composicions artístiques amb tessel·les, encaixant trossets de taulells com a peces d’un trencaclosques.
  • TALLER DE BIJUTERIA: Dissenyant arracades i penjolls en ceràmica i decorant xicotetes formes per a crear una bijuteria original.
  • TALLER DE JOCS: Amb els jocs de taula més creatius. Dissenyant i decorant un joc de taula i modelant-ne les fitxes amb argila.
  • TALLER DE SOCARRAT: Decorant sobre ceràmica bescuitada sense vernís, una de les tècniques més representatives de la ceràmica valenciana.
  • TALLERS TEMÀTICS: Una opció per a aprofitar i complementar un tema que s’estiga donant a classe sobre algun estil artístic, un tema social, una dedicatòria i, per què no, l’orla de final de curs.
  • TALLERS DE TEMPORADA: En els quals les decoracions i tècniques s’adapten a la temàtica de l’època triada (Nadal, Pasqua, estiu…).