Bienal Internacional
de Ceràmica de Manises

Bienal Ceràmica

La Biennal Internacional de Ceràmica de Manises és un dels esdeveniments culturals més significatius de la nostra ciutat. Organitzada per l’Ajuntament de Manises, es tracta d’un concurs internacional de ceràmica contemporània d’autor.

La importància d’aquest concurs radica en l’oportunitat de donar a conéixer la ceràmica com a matèria de noves possibilitats artístiques i de difondre una forma singular d’expressió plàstica que tenia menys possibilitats dins de l’art contemporani. Edició rere edició, la Biennal fa que es pose en valor la ceràmica d’autor com a mitjà d’expressió artística i com a producte de disseny.

La Biennal també serveix per a ampliar les referències de la indústria local, que busca una renovació, i, en definitiva, ha aconseguit connectar tradició amb modernitat, ja que enllaça el passat de la ceràmica tradicional i centenària de Manises amb el present de l’art contemporani internacional. 

Durant els seus més de quaranta anys de vida, aquest concurs ha permés redescobrir les possibilitats artístiques de la ceràmica a tot aquell que visita l’exposició, on es donen a conéixer tant els finalistes com els guanyadors.

Cal destacar la projecció internacional d’aquest concurs, amb una alta participació d’artistes de nacionalitats variades que tenen l’oportunitat d’exposar les seues creacions de ceràmica contemporània. 

En paral·lel a l’exposició s’organitzen altres tipus d’activitats relacionades amb la Biennal, com ara un cinefòrum ceràmic, conferències, visites a fàbriques o tallers de Manises, workshops i altres exposicions d’artistes dedicats a l’art ceràmic contemporani.

D’altra banda, és important assenyalar que aquest concurs ha permés dotar el Museu de Ceràmica de Manises d’una col·lecció de ceràmica contemporània de primer nivell, ja que les obres premiades en les diferents edicions passen a ser propietat de l’Ajuntament de Manises i ingressen en el Museu a fi de ser conservades i exposades. 

Link biennal del web del MCM: https://www.museumanises.es/es/page/bienal-internacional-ceramica-manises-bicm