La Ceràmica
i gastronomia

La ciutat presenta una estreta relació entre ceràmica i gastronomia, tant popular com avantguardista. Així, entre altres activitats el CONCURS D’ALLIOLI és un concurs, que se celebra cada any, per destacar el tradicional morter de Manises que s’utilitza per elaborar aquesta salsa valenciana de forma artesanal.

Les PAELLES A EL CARRER és una popular festa de menjar col·lectiva anual inclosa com a part de les Festes Patronals, amb paelles gegants cuinades a l’aire lliure i servides lliurement sobre vaixella de ceràmica.

Organitzat per EASC, el Museu de Ceràmica, associacions i artesans, s’escenifiquen iniciatives culinàries d’avantguarda mediterrània ofertes per xefs amb estrella Michelin (TROBADES D’ARTESANS & CUINERS, PROJECTE NUDE, CERÀMICA FÒSSIL, DE EL TORN A LA CUINA) (2018, 2019) , servits en Peces de vaixella Manises. 

Plats de Manises

“Plats de Manises” és un projecte que tracta de posar en valor aquests plats tan nostres, elaborats seguint les mateixes receptes de les nostres mares i àvies maniseres.

Es presenta una recopilació amb les més conegudes, fent servir ingredients naturals i de proximitat, cuinades amb carinyo i afecte utilitzant les tècniques de sempre.

Receptes amb què tots els manisers i maniseres ens sentim identificats i que formen part de la nostra memòria gastronòmica.

Receptes vinculades als records més entranyables, als menjars a casa, als dies de festa i a les celebracions familiars.

Objectius projecte

Un dels objectius de “Plats de Manises” és afavorir una economia circular basant-se en els productes d’alta qualitat cultivats en l’horta de València.

Els ingredients d’aquestes receptes es poden adquirir tant als mercats municipals com als comerços locals, que ofereixen una atenció personalitzada i generen menys plàstics i residus, contribuint favorablement amb l’ecosistema.

A més, d’aquests plats podem gaudir a les nostres cases o als restaurants del municipi que ofereixen aquestes especialitats, creant un nou atractiu per als turistes i per a la població local.

Un altre dels objectius és ressaltar les sinergies entre la gastronomia i la ceràmica; per això, tots els plats realitzats s’han servit en recipients de ceràmica, elaborats per artesans ceramistes locals.

Llibre de Receptes
de Manises

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Vídeo Receptes

Les seues peces estan disponibles al públic en general i, sens dubte, aconsegueixen afegir un estímul visual a aquestes delicioses preparacions.

Reprodueix vídeo
Recepta arròs amb bledes

L’arròs amb bledes és un plat típic de Manises. En aquest vídeo podràs veure com s’elabora de manera tradicional. 

Reprodueix vídeo
Recepta de la fabiola
Fabiola és un bescuit remullat en almívar i cobert amb coco. Com podràs veure en aquest vídeo, la seua preparació és molt senzilla i està deliciós.
Reprodueix vídeo
Recepta fesols rodats
Els fesols rodats són un plat típic de Manises i que, segons ens conta Vicent Masó Talens —arxiver municipal—, els obrers solien emportar-se per a dinar a les fàbriques, ja que és un plat contundent, fàcil de transportar, que es pot prendre fred i que està fet amb ingredients tan bàsics i fàcils de conservar com fesols, bacallà, oli i all.
Reprodueix vídeo
Recepta guisado de fiesta
El guisat de festa és una recepta que tradicionalment es prepara a Manises per Nadal. Amb aquest vídeo podràs aprendre a preparar-lo de manera fàcil i senzilla.