Five Countries
One Vision

Five Countries One Vision - Cinc Països, una Visió

El projecte Five Countries one Vision – Cinc Països, una visió  es va celebrar a Manises del 12 de juliol a el 9 d’agost de 2019. Aquest projecte va congregar a artistes de l’Iran, Itàlia, Regne Unit, Austràlia i Espanya. Tots ells van mostrar una completa selecció de peces realitzades amb tècnica de reflex metàl·lic contemporani.

El viatge del reflex metàl·lic va començar fa tretze segles al cor del món islàmic. Des de Mesopotàmia, Síria i Egipte, la innovació de la tècnica del reflex metàl·lic va seguir l’expansió del món àrab a través del Magrib, fins a arribar a Espanya i més tard a Itàlia.

Ja en la segona meitat del segle XIX es va expandir primer a Anglaterra i després a la resta d’Europa. 

El prestigi dels ceramistes participants, Abbas Akbari (Kashan, Iran), Arturo Mora Benavent (Manises, Espanya), Giampietro Rampini (Gubbio, Itàlia), Jonathan Chiswell Jones (Hankham, Regne Unit), John Kuczwal (Wollongong, Austràlia), i el convidat, Joan Carrillo (Catalunya, Espanya), va fer que Manises es convertira durant uns dies en un centre de culte per a artistes i amants de la ceràmica d’Europa.