Hola
Ceràmica

Hola Ceràmica

“Hola Ceràmica” és una activitat que promou l’Agrupació Europea de Ciutats de la Ceràmica (AeuCC) en col·laboració amb l’Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica, i amb la qual es proposa que durant un cap de setmana es facen activitats relacionades amb la ceràmica a totes les ciutats ceramistes d’Europa.

Amb aquesta activitat, les ciutats europees vinculades amb la ceràmica pretenen donar visibilitat a aquesta artesania tan nostra. L’activitat l’organitzen les regidories de Promoció de la Ceràmica i Turisme.

Reprodueix vídeo

Manises aprofita per obrir les portes dels obradors als visitants. Amb aquest esdeveniment, els tallers donen a conéixer de primera mà el seu treball, i així el públic general i els menuts en particular poden fer una presa de contacte amb l’artesania ceràmica.

Durant la jornada es pot visitar gratuïtament l’interior dels tallers de ceràmica, conéixer de prop el treball dels famosos ceramistes manisers i participar en les moltes activitats que s’organitzen als mateixos tallers per als visitants.

A més, se sol posar a la disposició dels visitants un tren turístic que recorre part de la ciutat i que els permet acostar-se als tallers. Per a utilitzar el tren cal fer una reserva prèvia en la Tourist Info de Manises.

Tallers i activitats que se solen organitzar:

Aliarte cerámica

Nou espai ceràmic de la ceramista Alicia G. Bellver, obert a totes les persones amb ganes de crear, experimentar, innovar, compartir i sobretot gaudir amb la ceràmica, d’una forma lliure i senzilla, amb botiga de peces artesanals, contemporànies i úniques, tant ornamentals com utilitàries.

Activitat: Deixa l’empremta en el fang

Arturo mora- la ceràmica de reflex metàl·lic de manises

Descendent d’una antiga família de ceramistes de Manises (segle XIX), hui dia és l’únic taller que reprodueix la tècnica del reflex metàl·lic a Manises (tècnica àrab del segle IX). El seu treball se centra a fer reproduccions de la ceràmica daurada de Manises dels segles XV al XVI i a utilitzar aquesta tècnica en noves propostes tant formals com decoratives.

Activitat: Mostra del taller i procés de l’elaboració del reflex daurat. Convidarà el públic assistent a tornejar.

Ceràmiques palanca

Taller de ceràmica dedicat a l’elaboració de pisa groga per a l’alimentació. La seua peça estrela és el morter en ceràmica.

Activitat: Es podrà conéixer de prop el procés d’elaboració de la pisa groga. Els assistents podran repassar en el torn

Drac ceràmic

Drac Ceràmic està format per Conxa Arjona i David Sánchez. En el seu taller podràs gaudir amb l’artesania conceptual i les restauracions en ceràmica.

Activitat: Demostracions de torn i terrisseria.

Ceràmiques pepe royo

Taller del ceramista José Royo Alcaraz, especialitzat en ceràmica tradicional de l’estil del s. XVIII (albafeguers, oficis, pitxers…) i ceràmica d’autor.

Activitat: Observa com es fa un alfabeguer.

Associació valenciana de ceràmica avec-gremi

Durant la jornada de portes obertes podràs conéixer el Centre de Serveis i Promoció de la Ceràmica Valenciana, seu de la nostra Associació AVEC-Gremi, que alberga un taller-escola i una botiga de ceràmica. Et convidem a participar en els diferents tallers de ceràmica gratuïts per a tots els públics a càrrec dels nostres artesans, ceramistes i col·laboradors, que es reuniran en el nostre taller-escola amb motiu d’aquesta jornada especial.

Activitats

La ceràmica valenciana de josé gimeno martínez    

Centenari taller de ceràmica tradicional valenciana que es troba sobre una terrisseria del segle XV a l’antic barri d’Obradors. Posseeix una col·lecció museogràfica dels seus taulellets i ceràmica medieval i barroca, i botiga pròpia.

Activitat: visita a la sala d’exposicions monogràfica de ceràmica valenciana i projecció del documental “Reflexos de Manises”.