Tallers
artesanals

Cerámicas Palanca

Taller de pisa groga, que es distingeix principalment per la fabricació artesanal dels famosos morters. En aquest taller es podrà veure de principi a fi com es fabrica un morter pas a pas. 

A més, podràs descobrir la nova col·lecció formada per les mateixes peces tradicionals, ara amb una delicada decoració pintada a mà.

Taller d'Arturo Mora La ceràmica de reflex daurat

Taller especialitzat en la tècnica medieval del reflex metàl·lic. Part de la seua manufactura són reproduccions de peces històriques que es van fer en els obradors de Manises durant els segles XIV al XVIII, i que hui es troben en els principals museus del món. 

En la visita es farà una explicació de com s’elabora la ceràmica daurada, es podrà veure com es fa una peça en el torn de terrissaire i fins i tot el terrissaire et convidarà a seure a provar el torn. També podràs visitar l’exposició permanent del taller, on s’exposen peces centenàries de diverses generacions de la família Mora i també hi ha reproduccions de ceràmica medieval en reflex metàl·lic.

Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremi

Visita instal·lacions + filmació

L’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremi obri les portes del seu Centre de Serveis i Promoció de la Ceràmica Valenciana per a recórrer junts el seu taller escola, la seua botiga de ceràmica i veure una filmació inèdita: “Manises, 700 anys de tradició ceràmica”. Veient-la gaudiràs d’un recorregut per tota la història de la ceràmica de Manises, narrada per Jaume Coll, director del Museu Nacional de Ceràmica González Martí de València; José Pérez Camps, exdirector del Museu de Ceràmica de Manises; per diversos ceramistes jubilats de Manises, i també per persones que van obrir les portes de les seues cases i els van permetre descobrir autèntiques obres d’art en ceràmica. 

Disposa de botiga amb productes de ceràmica, gres i porcellana dels seus artesans i ceramistes.

La ceràmica valenciana de José Gimeno Martínez

Fàbrica amb 100 anys de trajectòria ininterrompuda, situada al barri d’Obradors sobre una terrisseria del segle XV. Compta amb una exposició-museu de 8 sales on descobriràs la riquesa de la ceràmica valenciana, l’evolució que ha tingut al llarg dels segles i la seua rica col·lecció. En la visita a la fàbrica coneixeràs de prop el modelatge, l’esmaltat i la decoració que duen a terme artesans experimentats.

Aliarte Cerámica

Nou espai ceràmic de la ceramista Alicia G. Bellver, espai obert a totes les persones amb ganes de crear, experimentar, innovar, compartir i sobretot gaudir amb la ceràmica, d’una manera lliure i senzilla, amb botiga de peces artesanals, contemporànies, úniques, tant ornamentals com utilitàries.

Drac Ceramic

Drac Ceramic està format per Conxa Arjona i David Sánchez. En el seu taller podràs gaudir amb el torn, l’artesania conceptual i les restauracions en ceràmica.

Ceràmiques Pepe Royo

Taller del ceramista José Royo Alcaraz, especialitzat en la ceràmica tradicional estil s. XVIII (alfabegueres, oficis, pitxers…) i ceràmica d’autor.

Domanises – Taller creativo

Taller que treballa en el món de l’artesania de la ceràmica, salvaguardant tècniques mil·lenàries, però al seu torn amb un ull en el futur, redefinint noves vies en el camp de la ceràmica.