Premi 9 d’Octubre a la ceramista Felicidad Mota

El Ple de l’Ajuntament de Manises, celebrat el passat 29 de juliol, va aprovar per unanimitat atorgar el Premi 9 d’Octubre 2021, el reconeixement més important de Manises, a la ceramista manisera Felicidad Mota.

Felicidad Mota ha sabut recuperar i dignificar, per a la ciutat de Manises, una tècnica medieval modernitzant la gran tradició ceràmica del socarrat.

Manisera, de 75 anys i formada a l’Escola de Ceràmica de Manises. Va treballar a la fàbrica de son pare des de ben jove, fins a establir-se posteriorment com a treballadora per compte propi.

Una vida professional de molts anys, que ha portat les seues obres a mans de col·leccionistes, entitats públiques i privades, i a nombroses persones interessades en aquesta disciplina de la decoració ceràmica.

A més d’altres obres i intervencions, una de les seues obres més destacades és la decoració amb peces de socarrat del carro del Corpus de València anomenat La roca del sant Calze.

En un any en què l’agenda ens marca més que mai la importància de la ceràmica en el nostre camí perquè Manises siga nomenada Ciutat Creativa de la UNESCO en la modalitat d’artesania i arts populars, no podia ser d’una altra forma que el reconeixement més gran de la nostra ciutat no fora per a una persona entregada a la ceràmica manisera.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.