Exposició: “Les dones en la indústria ceràmica de Manises”

Pròximament, a principi de setembre, tindrà lloc la inauguració de l’exposició «Les dones en la indústria ceràmica de Manises».

L’exposició es podrà visitar al Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March, localitzat en el municipi de Torrent.

Aquesta mostra s’inclou en el cicle 20 anys, 20 pobles amb la qual es pretén mostrar tot el patrimoni dels municipis que formen part de la comarca de l’Horta Sud, aprofitant la celebració del 20 aniversari de l’entitat.

La participació de les dones en la producció ceràmica de Manises se suposa que es va donar des de l’origen, però no és fins al segle XIX que hi ha documentació explícita sobre aquest tema. La seua labor més apreciada dins del sistema de producció dels obradors i fàbriques de pisa va ser la que va realitzar amb pinzell i mà alçada, però també va tindre un paper destacat en la decoració de taulells pel sistema de grimpes i entubament. Actualment, algunes dones també són reconegudes per la seua habilitat per a l’elaboració plàstica de flors, tant en pisa com en porcellana.

En l’exposició podrem observar fotografies d’alt valor documental que reflecteix la importància i la presència de les dones en la història ceràmica de Manises, així com la pel·lícula documental «Reflejos de Manises», datada en la dècada de 1940.

El Museu es troba al carrer de la Mare de Déu de l’Olivar, 30, de Torrent.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.