Manises reconeix la trajectòria de la ceramista Felicidad Mota amb el Premi 9 d’Octubre

L’Ajuntament de Manises ha guardonat la ceramista manisera Felicidad Mota Moreno amb el Premi 9 d’Octubre Ciutat de Manises 2021 per la seua carrera professional com a ceramista, especialitzada en la tècnica del socarrat. L’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, ha sigut l’encarregat de lliurar el reconeixement més important que atorga el consistori ahir, dia 7 d’octubre, al parc dels Filtres de la localitat.

L’alcalde de Manises s’ha mostrat orgullós d’atorgar aquest premi, aprofitant la festivitat del 9 d’Octubre, a una manisera que ha dedicat tota la seua vida a mantindre viva la ceràmica del socarrat. «El seu continuat esforç, la seua humilitat personal i professional fan de Felicidad Mota Moreno una innegable mereixedora d’aquest guardó», va assegurar l’alcalde.

 

Felicidad Mota Moreno

Premi 9 d’Octubre 2021

Felicidad va nàixer el 16 de març de 1946 a Manises.

És una artesana ceramista especialitzada en la tècnica del socarrat, filla del ceramista Miguel Mota Tàrrega i de la pintora Felicidad Moreno Aliaga.

Felicidad és la major d’una família nombrosa composta per tres germanes més, M. Ángeles, Rosa i Encarna i, un germà, Miguel, que desgraciadament va faltar quan era jove.

Va tindre una infància molt feliç, que va transcórrer entre els murs de la fàbrica dels seus pares, entre jocs i rialles, entre fang i pinzells. Una de les coses que més li agradava era estar envoltada de fum quan les peces es posaven a coure al forn morú.

Després d’estudiar Peritatge a l’Escola de Ceràmica de Manises, va començar la seua trajectòria professional especialitzant-se en la tècnica del socarrat, que mai s’havia fet a la fàbrica de son pare.

Més de 30 anys, tractant de donar a conéixer els socarrats a través d’exposicions i treballs en llocs emblemàtics.

Destaca l’exposició al Centre d’Artesania, de la qual va eixir la il·lustració de les portades del diari Las Provincias amb motiu del 750 aniversari de Jaume I. També ha exposat a Palma, a Monte Picayo, Dénia, València, Castelló de la Plana i, fins i tot, a París després de ser seleccionada pel Ministeri d’Indústria i Energia.

«La roca del Corpus» i un mural a Lo Rat Penat són dues de les seues obres més representatives.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.