Les Corts declaren Manises Ciutat Valenciana de la Ceràmica

El Ple de les Corts ha reconegut hui Manises com la Ciutat Valenciana de la Ceràmica. Una declaració institucional −possible gràcies al suport de tots els grups en la Junta de Síndics de les Corts− que dona resposta a la petició de l’Ajuntament de Manises per a reconéixer-la, després d’aprovar en el Ple Municipal d’octubre la declaració institucional que es comprometia a demanar al parlament autonòmic aquest reconeixement.

Tal com ha llegit el president de les Corts, Enric Morera, durant el pronunciament al palau dels Borja, «Manises és una ciutat reconeguda mundialment per la seua ceràmica. L’activitat ceramista no s’ha vist mai interrompuda durant més de 700 anys i les peces de ceràmica manisera han estat i estan presents als cinc continents i als principals museus d’art del món». Per això, «des de les Corts Valencianes volem reconéixer la identitat cultural que ha desenvolupat el municipi i declarem Manises com a ciutat valenciana de la ceràmica», ha dit.

A l’acte de pronunciament de les Corts ha assistit una important representació del consistori de Manises, que encapçalava l’alcalde, Jesús Borràs, i els portaveus d’APM Compromís, Carles López; PSPV-PSOE, Àngel Mora, i la diputada provincial i regidora socialista, Pilar Molina; Podem, Irene Camps, i Ciutadans, Enrique Soler. Els grups del partit Popular i Vox han excusat l’assistència.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.