Presentació Plats de Manises

Les regidories de Turisme i Promoció Ceràmica van presentar en el claustre de la Casa de Cultura el llibre Plats de Manises. Després de molts mesos de treball, aquesta publicació ix a la llum per unir el sector de la gastronomia i el de l’artesania. El llibre arreplega 27 receptes de la cuina tradicional de Manises presentades en diferents peces de ceràmica de 13 artesans manisers.

Els plats han sigut elaborats per la manisera Amparo Suria, qui, a més de proporcionar les receptes típiques maniseres, ha contribuït amb la seua experiència a plasmar uns coneixements de cuina que ja no es perdran mai.

Entre les pàgines del llibre trobem plats molt valencians com és l’esgarradet, el tradicional plat maniser de fesols rodats i altres també amb molta tradició a la comarca com el putxero. Tampoc hi falten els dolços com la coca escudellada, els pastissets de moniato o la fabiola.

Un altre dels objectius d’aquest recopilatori de receptes ha sigut promocionar els utensilis i les peces de vaixella elaborades per ceramistes de la nostra localitat. Hi han col·laborat Aliarte Cerámica, Arturo Mora-la Cerámica de Reflejo Metálico, Cerámicas Chenoll, Cerámicas Palanca, Plat i Bol, Pepe Royo, Domanises, Drac Ceramic, Gresnaler, La Botiga de Gema, la Cerámica Valenciana de José Gimeno, Rafael Mora i Art Ceramics TVS.

El llibre es pot consultar en l’enllaç següent: https://bit.ly/3uqydj6. A més, cada recepta té un codi QR que enllaça amb l’artesà o artesana que ha elaborat la peça ceràmica que l’emplata.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.