Manises celebra un any més la seua Cavalcada de la Ceràmica

Manises tanca les seues festes amb una tradició única a tot el món amb més de 120 anys d’arrelament i la més emotiva per a tots els maniseros i maniseras. La Cavalcada de la Ceràmica, un acte declarat Interés Turístic de la Comunitat Valenciana, se celebra aquest dimarts 18 de juliol, vespra de la festivitat de les Santes Justa i Rufina, patrones de la ciutat i de la ceràmica.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manises, la Clavaria de les Santes Justa i Rufina desfila en carrosses engalanades per a l’ocasió obsequiant fins a 45.000 peces de l’artesania local manisera als visitants.

El veïnat i visitants ixen al carrer per a recollir una de les peces ceràmiques creades amb les mans dels nostres artesans i artesanes, i empreses locals que mantenen una tradició de més de set segles.

Durant el recorregut es reparteixen tota mena d’objectes ceràmics com a safates, tests, plats, pitxers, bols, morters o tasses des de les carrosses, sent el plat de les Santes, amb la imatge de Justa i Rufina i la data de l’any de la festa la peça més cobejada per les persones assistents. Els més tradicionals són els coneguts com escuraeta, unes reproduccions a petita escala d’una vaixella d’ús domèstic.

La cavalcada comença el seu recorregut a les 19.00h en Molí de la Llum encreuament amb Plaza Rafael Atard / Carrer Pintor Pinazo i transitarà per Masia de la Cova i Avinguda Blasco Ibáñez fins a finalitzar a les 21.00h.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.