Convocatòria de la XVI Biennal Internacional de Ceràmica de Manises – 2024

La Biennal Internacional de Ceràmica de Manises és l’evolució del que va començar com el Concurs Nacional de Ceràmica de Manises en 1972. Este certamen, organitzat per l’Ajuntament de Manises amb el suport de la família Gallego Vilar, es va convertir ràpidament en el concurs més destacat de ceràmica contemporània a Espanya. La seua importància s’evidencia en com ha evolucionat des de llavors, convertint-se en un esdeveniment d’abast global.

Els canvis en el seu abast i rellevància es poden dividir en dues etapes. La primera va començar en 1993, quan es va convertir en la Biennal Europea de Ceràmica, ampliant el seu àmbit d’actuació i establint connexions amb altres països europeus. La segona etapa va ocórrer en 2001, quan es va internacionalitzar i es va transformar en la Biennal Internacional de Ceràmica. Amb això, es va aconseguir l’aspiració d’augmentar la seua projecció i promoure a Manises com una ciutat ceramista reconeguda a tot el món.

Al llarg de més de quaranta anys, este concurs ha sigut un important mitjà per a redescobrir la ceràmica com un material amb noves possibilitats artístiques i ha contribuït a la difusió d’una forma única d’expressió plàstica que tenia un espai limitat en l’art contemporani. A més, ha ajudat a revitalitzar la indústria local, que buscava innovació, i ha aconseguit connectar la tradició de la ceràmica centenària de Manises amb l’expressió artística contemporània a nivell internacional.

A més, este concurs ha permés al Museu de Ceràmica de Manises acumular una valuosa col·lecció de ceràmica contemporània, ja que les obres premiades en diferents edicions passen a ser propietat de l’Ajuntament de Manises i s’incorporen al museu per a la seua conservació i exposició.

Consulta les bases de la convocatòria ací: CONVOCATÒRIA DE LA XVI BIENNAL INTERNACIONAL DE CERÀMICA DE MANISES – 2024

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.