Manises celebra un any més el voluntariat arqueològic juvenil internacional

Per segon any consecutiu, un grup nacional i internacional de joves d’entre 16 i 30 anys dibuixa la història de Manises a través de la seua ceràmica en el Camp de Voluntariat Arqueològic juvenil 2023.

El Campament Arqueològic i d'Excavació ha començat el 3 de juliol i finalitzarà el dia 14. Enguany l’equip de voluntaris està compost per universitaris interessats en l’arqueologia ceràmica que venen tant de València com d’altres ciutats. Una edició que compta amb la participació d’estudiants d’arqueologia d’una altra Ciutat Creativa com Glasgow (Ciutat Creativa per la Música).

L’activitat ha sigut dirigida per Jaume Coll, director del Museu González Martí de València, i el seu equip. Juntament amb ell, es documentarà de primera mà no sols on es va fabricar la ceràmica que troben sinó la tècnica que es va utilitzar i com ha anat canviant. Aquestes investigacions son rellevants tant pero per a la història de la ceràmica valenciana o espanyola, com per conèixer l’evolució del coneixement a escala global.

El campament consisteix a col·laborar en les excavacions arqueològiques que es realitzen en el barri dels Obradors de Manises, que és l’espai artesanal en el qual es fabricava la ceràmica des del segle XIV fins a finals del segle XX. El solar on es du a terme l’excavació se situa en el Carrer València, 17, on s’està intervenint des de fa cinc anys, atès que en ací s’ha arribat a trobar estrats des del segle XIV. Gràcies a
aquest projecte d’investigació de llarga duració, es pot aportar informacions noves que reforcen les actuacions articulant-les amb un major suport històric i base científica.

Mentre duen a terme les excavacions, els estudiants internacionals conviuen amb un grup de joves locals i, a més, tenen la possibilitat de fer altres activitats culturals en el marc del programa ceràmic. Així mateix, coneixeran la història de la ceràmica, les tècniques i les nocions en matèria arqueològica sobre el tractament correcte del material des de l’excavació i l’extracció del material.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.