Exposició: “Plats de Manises”

Aquesta vesprada inaugurem l’exposició «Plats de manises» on es podrà visitar totes les peces ceràmiques creades pels ceramistes locals així com les fotografies de les receptes populars de Manises i el seu entorn que apareixen en el llibre que té el mateix nom: Plats de manises.

Els plats van ser elaborats per la manisera Amparo Suria Arenas que, a més de proporcionar les receptes típiques maniseres, ha contribuït amb la seua experiència a plasmar uns coneixements de cuina que ja no es perdran mai.

Entre les fotografies del llibre trobem plats molt valencians com és l’esgarraet, el pimentó amb tonyina, el tradicional plat maniser dels fesols rodats o altres també amb molta tradició a la comarca com l’olla o el rossejat. Tampoc falten els dolços com la coca escudellà, els pastissos de moniato o la fabiola.

Un altre dels objectius d’aquesta exposició de receptes ha sigut promocionar els utensilis i peces de vaixella elaborades per ceramistes de la nostra localitat.

Han col·laborat Aliarte Ceràmica, Arturo Mora La Cerámica de Reflejo Metálico, Cerámicas Chenoll, Cerámicas Palanca, Plat y Bol, Pepe Royo, Domanises, Drac Ceràmic, Gresnaler, La Botiga de Gema, La Ceràmica Valenciana de José Gimeno, Rafael Mora i Art TVS.

El llibre es pot consultar en el següent enllaç (https://bit.ly/3uqydj6) i a més, totes les receptes tenen un codi QR que et dirigeixen a l’artesà o artesana que ha elaborat la peça ceràmica en què s’emplata la preparació.

Lloc: Sala Ceramista Gimeno, Casa de la Cultura de Manises. Carrer Major, 91.

Des del 23 de setembre fins al 7 d’octubre de 2021.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.