Estrenem la nova oficina de Turisme

Des del 31 de març comptem amb una nova oficina de Turisme ubicada a l’antiga estació de Renfe. Aquest edifici, en desús des del 2005, quan es va tancar la línia de rodalies entre València i Riba-roja de Túria, va ser cedit a l’Ajuntament el 2018.

La nova oficina de Turisme, ubicada fins ara a l’edifici El Arte, permetrà que aquest servei dispose de més espai i estiga en un lloc molt més visible, al costat de la parada del metro de la nostra localitat, amb l’objectiu de fomentar el turisme. Les obres han consistit en la rehabilitació de l’edifici i el condicionament de com a nova oficina de turisme, més moderna i amb més serveis.

Toni Gaspar, president de la Diputació de València, va parafrasear a Albert Eistein amb la seua frase “la creativitat és la intel·ligència divertint-se” referint-se a la nostra recent designació com a Ciutat Creativa de la UNESCO i també ha remarcat que “la ceràmica de Manises és un símbol únic de la localitat”.

El regidor d’Hisenda i Turisme, Àngel Mora, va mostrar la seua satisfacció perquè aquest projecte vera per fi la llum. “És una gran inversió que impulsarà el turisme a la nostra ciutat, amb una ubicació estratègica molt més accessible i visible per a tota aquella persona que arribe a Manises”.

Per la seua part, el nostre alcalde, Jesús Borràs i Sanchis, va afirmar que “aquesta nova instal·lació és un impuls per al turisme de la localitat i una vitrina al món per a la nostra ceràmica i per als nostres recursos turístics”.

A la jornada de portes obertes celebrada vam comptar amb l’assistència del President de la Diputació, Toni Gaspar, el diputat de Turisme, Jordi Mayor i Sergio Bellentani, Cap se Servei de Producte de Turisme Comunitat Valenciana. També van assistir nombroses persones d’associacions locals i de diferents col·lectius manisers.

DADES HISTÒRIQUES

L’estació, que té un gran valor històricosocial, artístic, arquitectònic i territorial, és un edifici rectangular de dues plantes, amb una superfície construïda de 305 m2 per planta i conformat amb obra de fàbrica de rajola i maçoneria, i façana lluïda. La decoració ceràmica data de 1974 amb revestiments de taulelleria manisera en diferents punts i un sòcol que recorre l’exterior de tot l’edifici amb murals ceràmics que fan referència al ferrocarril.

La planta baixa tenia un ampli vestíbul on es trobava la sala d’espera, les taquilles, el magatzem i el gabinet de circulació, mentre que la planta superior estava destinada a l’habitatge dels ferroviaris que hi treballaven. L’origen de l’immoble es remunta a la inauguració del tram València-Manises el 1889, dins de la línia de ferrocarril València-Llíria.

L’emblemàtic edifici de l’estació de Renfe de Manises va ser cedit a l’Ajuntament el 2018 en un acord signat amb la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, en el qual s’especificava que seria el consistori l’encarregat de dur a terme les obres de rehabilitació i condicionament.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.