El Museu de Ceràmica de la nostra localitat presenta les seues noves adquisicions

El Museu de Ceràmica de Manises es va fundar en 1967 amb la finalitat d’exposar els objectes d’art i ceràmica dels ceramistes de la nostra localitat. Actualment, compta amb una col·lecció de més de 5500 peces amb una cronologia que va dones del s. XVI fins al s. XX.

La majoria de les obres són d’artistes manisers, però també podem trobar produccions d’altres llocs com l’Alcora o València.

El 13 d’abril el Museu de Ceràmica ha reobert la seua sala d’Art amb la finalitat de presentar la nova organització i distribució de l’espai arran de les noves incorporacions de peces ceràmiques a la col·lecció de ceràmica contemporània, així com del material gràfic que les acompanya.

Entre les peces ens trobarem amb l’adquisició de l’obra Atención estado de alarma (2020), de Xavier Monsalvatje, guanyador dels Premis Sevilla 2023 en la categoria de Ceràmica Creativa Contemporània. Aquesta obra pertany a la sèrie COVID-19 i està decorada principalment amb pigment negre baix coberta.

Comptarem, a més, amb l’adquisició de l’obra Escultura (1995), així com amb la donació de l’obra Mural (1998), totes dues del ceramista Enric Mestre. La primera obra està fabricada principalment amb gres i la segona amb gres xamotat i vernís.

També es presentaran tres obres restaurades i conservades donades per Luís García Oliver i Luís García Falgás.

L’acte començarà a les 19:00h en el Museu de Ceràmica de Manises i l’entrada serà totalment gratuïta.

Finalment, durant l’acte, es recordarà a Arcadi Blasco, deu anys des de la seua mort. Arcadi va ser un ceramista pioner en la concepció de la ceràmica com a forma d’expressió, així com en la seua utilització amb funcions conceptuals i comunicatives, part de la seua obra la trobem en el nostre museu.

Us convidem a tots a vindre i veure les noves peces que formaren part del nostre museu i que, com totes les que ja són presents, mantenen i enriqueixen la nostra tradició, història i patrimoni ceràmic.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.