INTERCANVI CERÀMIC ENTRE MANISES I PADUCAH (EEUU)

Manises forma part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, dins de la modalitat d’Artesania i Arts Populars. Som la primera i única ciutat d’Espanya que aconsegueix aquesta distinció en aquesta categoria. Les Ciutats Creatives de la UNESCO conformen un mapa creatiu que uneix punts internacionals amb l’objectiu de posar en relleu la creativitat com a motor d’un desenvolupament urbà sostenible.

Una de les Ciutats Creatives, etiquetada en la mateixa modalitat que la nostra, és Paducah (Kentucky), d’on és Mitch Kimball, un professional dedicat a la ceràmica, que va visitar la nostra localitat el juliol de 2022 amb motiu de la celebració de la Festa de la Ceràmica amb la finalitat de treballar amb els nostres artesans en la instal·lació d’un mural ceràmic.

L’interés de Mitch per la fabricació de forns de formes tan diferents li va portar a conéixer al nostre ceramista, Jaime Romero.

Gràcies a la visita de Mitch, la tradició i història de la nostra localitat ha arribat a l’altre costat del toll, de tal forma que enguany ha sigut Jaime qui ha visitat a Mitch. Un viatge amb estada totalment gratuïta gràcies al fet que Paducah té un programa d’intercanvi en ser Ciutat Creativa de la UNESCO. L’Aliança d’Art de Paducah (AAP) i l’Oficina de Turisme de Paducah han fet coincidir aquest viatge tan especial amb el desé aniversari de Paducah com a Ciutat Creativa de l’Artesania i Arts Populars de la UNESCO.

Abans del seu viatge, Jaime assegurava que “l’estada a Paducah serà una experiència totalment enriquidora tant en l’àmbit humà com professional, a més d’una gran oportunitat per a compartir, conéixer ceramistes amb interessos comuns i expandir la nostra pròpia visió i perspectiva sobre l’art ceràmic”.

Doug Schultz, professor de ceràmica a Califòrnia, també ens va visitar durant el seu any sabàtic i des de llavors ve cada any a la nostra localitat per a treballar amb les amistats que va fer. De fet, l’any passat també va ser present en la Festa de la Ceràmica, on va conéixer a Mitch Kimball, la qual cosa li va portar a voler visitar Kentucky per a aprendre molt més sobre els forns de llenya. Doug, per part seua, també ha visitat Paducah pel seu desé aniversari.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.