Manises seleccionada per la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO

La Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO ha anunciat hui el seu suport a la candidatura de la ciutat de Manises per a la incorporació en la Xarxa de Ciutats Creatives en la modalitat d’artesania i arts populars.

Aquesta notícia arriba hui a Manises de manera que la primera preselecció, la més difícil de passar, ha sigut superada amb èxit.

S’ha presentat una candidatura molt completa, en la qual s’ha estat treballant durant més d’un any, que abasta des de la formació fins a la creació ceràmica, entre altres.

L’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, ha manifestat la seua alegria al mateix temps que ha expressat la seua confiança amb el producte que tenim a Manises.

Segons les paraules textuals «es tracta d’una candidatura forta, completa i merescuda per la qual lluitarem fins al final, ja que considerem que Manises és ceràmica des de l’origen i esperem que per sempre».

Aquesta Comissió Nacional fa una primera selecció entre dues ciutats de les dotze que es van presentar a tot l’estat espanyol.

Manises ha sigut una de les seleccionades juntament amb Las Palmas de Gran Canaria, que es presentava en la modalitat de música.

Ara, el següent pas és una selecció a escala mundial per a formar part de la xarxa de la UNESCO.

Àngel Mora, regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, ha agraït «enormement» el suport rebut i, sobretot, «el treball dels ceramistes manisers gràcies als quals ha sigut possible tirar avant aquest projecte». També ha reconegut que «es tracta d’un impuls molt fort, no sols per al turisme local, sinó també per a altres sectors de la ciutat».

Segons ha dit Xavier Morant, regidor de Promoció de la Ceràmica, «formar part de la Xarxa de Ciutats de la UNESCO és un projecte il·lusionant que comporta una gran responsabilitat i, per descomptat, tindrem la disposició a afrontar aquest encoratjador repte».

Des d’ací volem fer un especial agraïment a totes les persones, associacions i institucions que han avalat la
candidatura de Manises per a estar un pas més prop d’aconseguir aquest gran desafiament.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.