Manises celebra el seu segon aniversari com a Ciutat Creativa de la UNESCO

A Manises celebrem, per segon any consecutiu, l’aniversari com a Ciutat Creativa de la UNESCO, festejant que el 8 de novembre de 2021 va ser declarada com la primera i única ciutat d’Espanya amb esta distinció dins de la categoria d’Artesania i Arts Populars.

Per a commemorar este esdeveniment, comptarem amb una agenda d’activitats i esdeveniments que destaquen la importància de la ceràmica.

Exposició “El fantàstic món del Figurat de fang de Barcelos”

El 10 de novembre de 2023 tindrà lloc la inauguració de “El fantàstic món del Figurat de fang de Barcelos”, que estarà disponible fins al 25 de gener de 2024 a la Sala d’exposicions MUMAF. L’exposició presenta peces d’artesania fetes de fang, materialitzades en figures que reflecteixen les tradicions orals, la memòria col·lectiva i el patrimoni cultural dels habitants de Barcelos.

La producció de figures de fang és part de la tradició i identitat del territori de Barcelos, que es va convertir en 2008 en un producte artesanal certificat i en 2021 va ser distingit amb el registre de marca de la Unió Europea.

Barcelos forma també part, des de 2017, de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO dins de la modalitat d’Artesania i Art Popular. “Igual que Manises, Barcelos posseeix una gran història al voltant de l’art de fer ceràmica i gràcies a esta Xarxa, hem construït vincles molt estrets entre les nostres dues ciutats”, destaca Javier Mansilla Bermejo, alcalde de Manises.

Exposició col·lectiva “Joguets en ceràmica” i Activitats “Ceràmica en Família”

L’Associació Nacional de Professionals de Ceràmica (ANPEC) ha col·laborat amb l’Ajuntament de Manises i l’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremi en l’exposició “Joguets en ceràmica”, que s’inaugura el pròxim 3 de novembre de 2023 a les 19:00h a la Casa de Cultura de Manises i que es podrà visitar fins al 5 de gener de 2024.

Finalment, la ciutat de Manises gaudirà d’activitats de “Ceràmica en Família” durant el matí del 4 de novembre de 2023 a la Casa de Cultura. En l’esdeveniment es realitzaran tallers de torn, manualitats, música i animació dirigits a tots els públics des de les 10:30h fins a la 13:30h amb entrada lliure i gratuïta.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.