Manises acull la I Mostra de Cinema sobre Ceràmica

Els pròxims 24 i 25 de febrer de 2023 tindrà lloc a l’Auditori Germanies de Manises la I Mostra de Cinema sobre Ceràmica (CICEMA) que inclourà també la presentació oficial del Festival Internacional de Cinema sobre Ceràmica, primera edició del certamen el qual se celebrarà en 2024 i coincidirà amb la XVI Biennal Internacional de Ceràmica de la nostra localitat.

El regidor de Promoció de la Ceràmica del nostre ajuntament, Xavier Morant, afirma que “la ciutat de Manises, bressol de la ceràmica i ciutat Creativa de la UNESCO des de 2021, és el lloc idoni per a albergar aquest certamen de cinema de projecció internacional”. “A més, aquesta activitat crearà un vincle entre cinema i ceràmica que posicionarà el nom de Manises a través del seté art”, ha afegit Morant.

Aquesta mostra i el futur Festival parteixen de la iniciativa dels seus codirectors, Rafaela Pareja i Carlos García Aranda, i suposen la culminació d’un itinerari de successives mostres i jornades de cinema sobre ceràmica que aquests organitzadors realitzen des de 2017 sota els auspicis del Museu de Ceràmica de Manises. L’interés suscitat per aquests anteriors esdeveniments porta ara al plantejament d’un esdeveniment més ambiciós que es posicionarà com l’únic festival de cinema d’aquestes característiques a nivell europeu.

El dia 24 de febrer a les 19 hores tindrà lloc a l’Auditori Germanies la gala d’inauguració en la qual es presentaran les bases del futur Festival, la seua imatge gràfica i el trofeu, dissenyat per l’artista Enric Mestre. També es reconeixerà amb un premi honorífic al cineasta Javier Díez pel seu treball pioner a Espanya de realització de documentals sobre artistes ceràmics que van impulsar la modernització de la ceràmica al nostre país i la seua integració en les arts plàstiques. Després de la gala es donarà pas a una sessió de cinema que es veurà completada l’endemà per una altra sessió de projeccions.

Pel seu atractiu intrínsec i el seu gran poder de difusió, l’art cinematogràfic és un mitjà extremadament valuós per a posar en valor totes les pràctiques relacionades amb el món de la ceràmica i presentar-les tant als especialistes com al públic en general. La nostra ciutat és sense dubte el lloc idoni per a albergar aquest certamen, el qual enriquirà fins i tot més si cap la relació del nostre municipi amb la ceràmica i enfortirà la seua projecció internacional.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.