La Festa de la Ceràmica, més internacional que mai

Desenes de professionals de l’artesania porten el seu mestratge als carrers els pròxims dies 16 i 17 de juliol en la Festa de la Ceràmica. Enguany, després de dos anys sense poder celebrar-la, acollirà també ceramistes d’altres ciutats ceràmiques de tot del món, com Barcelos (Portugal) i Padukah (Estats Units), a les quals s’ha convidat amb motiu de la designació de Manises com a Ciutat Creativa de la UNESCO en la modalitat d’Artesania i Arts Populars.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Àngel Mora, ha explicat que “en aquesta edició li hem donat un matís universal a la Festa visibilitzant el treball dels artesans i artesanes i amb la creació d’un mural participatiu amb valor artístic i turístic que ajuden a identificar i promoure la ceràmica de Manises a tot el món”.

Durant aquests dies, el sector artesà ix dels seus tallers i s’instal·la al llarg de l’Avinguda Blasco Ibáñez per a mostrar en directe el seu treball tant als veïns i veïnes de Manises com als centenars de visitants que acudeixen a la nostra ciutat. Modelatge, socarrat, raku, torn, estampació, trencadís, joieria o escultura en fang són algunes de les especialitats que s’hi  podran veure i on les persones assistents podran participar amb les seues pròpies mans.

Un avanç de la Festa de la Ceràmica es viu el dijous 14 de juliol amb la inauguració de la exposició Artesans ceramistes en AVEC-Gremi, que recull  una mostra de les obres realitzades pels artesans i artesanes participants en la Festa i que es podrà visitar fins el 12 d’agost.

A continuació, l’Auditori Germanies acull l’homenatge al ceramista Antonio Cordero que, encara que va nàixer a Pegalajar (Jaén), molt prompte va arribar a València amb la seua família i va començar a destacar per les seues dots artístiques. Després de tota una vida dedicada a la ceràmica, actualment, ja jubilat, continua treballant en la creació de les seues col·leccions dia a dia amb la mateixa il·lusió amb què va començar.

Per una altra banda, l’artista Àngel Igual estarà la vesprada del dissabte, durant la Festa de la Ceràmica, finalitzant el mural participatiu que ha dissenyat i que compta amb la col·laboració de ceramistes internacionals. Una vegada acabada l’obra, una peça circular de més de 12 metres quadrats de superfície, s’instal·larà en un lloc públic de la ciutat.

Una altra de les activitats que es durà a terme és el tradicional Concurs de Allioli, una competició oberta a tot el públic amb premis atractius. També s’ha convocat un Concurs de Fotografia en el qual es podrà participar amb imatges preses durant els dies 16 i 17 en la Festa de la Ceràmica i el dia 18 en la Cavalcada.

També hi haurà lloc per a una altre tipus d’art, i així el dissabte dia 16 es podrà gaudir de l’espectacle Roda, de la companyia Marea dansa, i el grup musical València Hot Five, de Llíria, Ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat de Música, amenitzarà la jornada del dissabte de la Festa de la Ceràmica.

El diumenge dia 17 continuen les activitats relacionades amb la ceràmica, el fil conductor d’aquesta festa, amb demostracions al carrer que mostren el bon fer del nostre sector artesà.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.