Jornada “Future Ceramics”

El 23 d’abril del 2021 se celebrarà en la sala d’actes de l’EA+SC de Manises la jornada de Disseny i Tecnologia Ceràmica, sota l’epígraf de Future Ceramics.

Amb aquesta jornada l’EA+SC de Manises tracta de posar en relleu la importància que ha adquirit en els últims anys el disseny i la innovació tecnològica en el sector ceràmic.

A més, intervindran professionals i especialistes que ens parlaren sobre nous materials i solucions tecnològiques ceràmiques.

D’altra banda, també tractarem de definir algunes pautes estratègiques per a la promoció i el desenvolupament de l’empresa artesanal en l’era post-COVID.

Finalment tractarem d’evidenciar algunes de les vies d’exploració sobre aplicacions ceràmiques que els nous artesans i dissenyadors estan anticipant per a construir nous futuribles.

Horari de la jornada

09.20 h: Inauguració de la quarta jornada de Disseny i Tecnologia Ceràmica en la sala d’actes de l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises.

09.30 h: Conferència a càrrec de Sara Sorribes, de Vidrio Sorribes, sobre l’empresa artesanal en l’era post-COVID.

10.30 h. Conferència a càrrec de Begoña Ferrari, investigadora del CSIC i secretària general de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre, que ens parlarà de nous materials ceràmics.

11.50 h. Conferència «Additius ceràmics», a càrrec de Joaquín Peris, de l’empresa Zschimmer & Schwarz.

12.50 h. Conferència «Tendències en ceràmica i artesania contemporània», a càrrec de Lutzia Ortiz i Ana Benavente, responsables de l’OTH i de la Unitat de Disseny de Producte d’ITC dins de l’àrea d’Hàbitat.

Hi participen:

BEGOÑA FERRARI: Científica titular de l’Institut de Ceràmica i Vidre i del CSIC.

La seua experiència en investigació se centra en l’estudi del comportament col·loidal de partícules inorgàniques en mitjans líquids aplicat al processament de materials ceràmics.

SARA SORRIBES: Artesana del vidre i gerent de Vidrio Sorribes.

Premi Dona Artesana de la Comunitat Valenciana l’any 2015 i premi Artesania Comunitat Valenciana 2020.

JOAQUIN PERIS: Tècnic superior en Ceràmica i titulat en Arts plàstiques, especialitat Ceràmica.

Fa 12 anys que és tècnic de laboratori i tècnic d’aplicació de producte en Zschimmer & Schwarz.

LUTZIA ORTIZ i ANA BENAVENTE: Lutzia Ortiz és responsable de la Unitat de Disseny de Producte de l’àrea d’Hàbitat i de l’OTH, i Ana Benavente és experta en producte i anàlisi de tendències. Les dues són d’ITC.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.