Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Five countries, one vision- cinc països, una visió

12 juliol 2019

Del 12 de juliol al 9 d’agost de 2019, la sala Ceramista Gimeno de Manises va albergar una extraordinària exposició de reflex metàl·lic contemporani.

Els artistes, arribats de 5 països tan diferents com l’Iran, Itàlia, el Regne Unit, Austràlia i Espanya, van mostrar una col·lecció completa de peces elaborades amb aquesta tècnica mil·lenària.

El viatge del reflex metàl·lic va començar fa tretze segles al cor del món islàmic. Des de Mesopotàmia, Síria i Egipte, la innovació de la tècnica del reflex metàl·lic va seguir l’expansió del món àrab a través del Magrib, fins a arribar a Espanya i més tard a Itàlia. Ja en la segona meitat del segle XIX es va expandir primer a Anglaterra i després a la resta d’Europa.

El prestigi dels ceramistes participants, Abbas Akbari (Kashan, Iran), Arturo Mora Benavent (Manises, Espanya), Giampietro Rampini (Gubbio, Itàlia), Jonathan Chiswell Jones (Hankham, Regne Unit), John Kuczwal (Wollongong, Austràlia), i el convidat, Joan Carrillo (Catalunya, Espanya), va fer que Manises es convertira durant uns dies en un centre de culte per a artistes i amants de la ceràmica d’Europa.

La inauguració de l’esdeveniment va comptar amb una actuació a càrrec dels músics Nora Pastor (veu), Eduard Navarro (duduk, moraharpa, paku i cornamusa) i Abbas Akbari (soor), que van oferir un espectacle de música medieval amb els temes següents:
1- La Dama d’Aragó. Duduk
2- Cantiga de Santa Maria núm. 42. Guiterna medieval.
3- Reis Gloriós. Cornamusa.
4- Mareta. Duduk.
5- Tema tradicional de Suècia. Moraharpa.

Mostra els detalls

Data:
12 juliol 2019