Ceràmica Oberta: informació de l’esdeveniment

El pròxim 18 de setembre tindrà lloc l’activitat Ceràmica Oberta a la ciutat de Manises.

Una jornada en què la ceràmica i el sector artesà seran els autèntics protagonistes de la ciutat. Aquesta activitat té com a objectiu mostrar la nostra ceràmica i posar en valor l’artesania i els tallers ceràmics de la localitat que fan la seua activitat.

Durant aquesta jornada lúdica, que es desenvoluparà de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, el públic podrà visitar diferents tallers, fàbriques de ceràmica i la seu de l’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremi on es realitzaran demostracions amb diferents tècniques ceràmiques.

El mateixos tallers artesans mostraran a la població local i al turisme les seues tècniques i habilitats que mantenen viva la nostra tradició ceràmica.

A més, hi haurà disponible un tren turístic que recorrerà part de la ciutat i que acostarà el públic als tallers.

Per a accedir-hi, serà necessari reservar el tiquet a l’Oficina de Turisme Manises, situada a l’avinguda dels Tramvies, 15.

Les parades estaran situades al carrer de València, 26 (Edifici de la Policia Local, Promoció Econòmica), a la parada de metro Manises i a la parada de metro Roses.

Activitat gratuïta. Imprescindible la inscripció per a pujar al tren

 

TALLERS I ACTIVITATS QUE ES REALITZARAN:

ALIAR-TE CERÀMICA

Nou espai ceràmic de la ceramista Alicia G. Bellver, espai obert a totes les persones amb ganes de crear, experimentar, innovar, compartir i, sobretot, gaudir amb la ceràmica d’una forma lliure i senzilla, amb botiga de peces artesanals, contemporànies, úniques, tant ornamentals com utilitàries.

Activitat: Demostracions de diverses tècniques de format manual: pessic, xurros i planxes.

C/ Oest, 6 baix. Manises http://aliartebp.blogspot.com/

Facebook: www.facebook.com/aliarteceramica/

Instagram: aliarteceramica

ARTURO MORA LA CERÀMICA DE REFLEX METÀL·LIC DE MANISES

Descendent d’una antiga família de ceramistes de Manises (s. XIX), hui en dia és l’únic taller que reprodueix la tècnica del reflex metàl·lic a Manises (tècnica àrab del s. IX). El seu treball se centra a fer reproduccions de la ceràmica daurada de Manises del s. XV al s. XVI i a utilitzar aquesta tècnica en noves propostes tant formals com decoratives.

Activitat: Procés d’elaboració del reflex daurat. També comptarà amb artistes convidats que treballen l’escultura, el vidre i la presentació lliure.

C/ Maestro Serrano, 1 bis. Manises

http://reflejometalico.com/

Instagram: ceramicamora

CERÁMICAS PALANCA

Taller de ceràmica dedicat a l’elaboració de pisa groga per a l’alimentació. La seua peça estrela és el morter de ceràmica.

Activitat: Es podrà conéixer de prop el procés d’elaboració de la pisa groga. Les persones assistents podran repassar en el torn.

C/ Cementeri, 24 A. Manises

www.ceramicaspalanca.com

DRAC CERÀMIC MANISES

Drac Ceràmic el formen Conxa Arjona i David Sánchez. En el seu taller podràs gaudir amb l’artesania conceptual i les restauracions en ceràmica.

Activitat: Demostracions de torn i terrisseria.

C/ Torrent, 6. Manises (València)

Facebook: https://www.facebook.com/dracceramicmanises/

Instagram: dracceramic

CERÁMICA PEPE ROYO

Taller del ceramista José Royo Alcaraz, especialitzat en ceràmica tradicional d’estil del segle XVIII (alfabeguers, oficis, pitxers…) i ceràmica d’autor.

Activitat: Demostracions en directe.

C/ Torrent, 9. Manises

Facebook: www.facebook.com/pepe.royoalcaraz/

Instagram: royoalcaraz

ANPEC

L’Associació Nacional de Professionals en Ceràmica participarà amb diversos tallers i demostracions. Entre els membres de l’associació estarà la ceramista Montse Llanas.

Activitat: Raku amb microones, taller d’amulets i taller de modelatge en fang.

C/ Torrent. Manises (València) http://www.ceramicanpec.com/index.html

Facebook: www.facebook.com/anpecceramica/

Instagram: anpec_ceramica

MARIBEL MARTÍNEZ

L’artesana Maribel Martínez obrirà les portes del seu taller on exposarà les seues peces i treballs perquè es puguen admirar en un entorn únic.

C/ Torrent, 11. Manises (València)

Instagram: maribelmartinezescultora

ASSOCIACIÓ VALENCIANA DE CERÀMICA AVEC-GREMI

Durant la jornada podràs conéixer el Centre de Serveis i Promoció de la Ceràmica Valenciana, seu de l’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremi, on et convidem a participar en els diferents tallers creats especialment per a aquest esdeveniment:

-Taller participatiu i demostratiu d’elaboració de flors en miniatura de porcellana a càrrec de Porcelanas Mercedes (Mercedes Almazán).

-Taller participatiu demostratiu de la tècnica del vímet ceràmic a càrrec de Vicente Martínez i Manuel Martínez. A més, comptarem amb una xicoteta exposició de peces de vímet ceràmic creades per Vicente Martínez i Antonio Cordero.

-Taller participatiu demostratiu de decoració d’un taulell d’estil socarrat, a càrrec de Francisco Álvarez.

-Taller participatiu demostratiu de pintura sobre bescuit a càrrec d’Antonio Cordero.

-Taller participatiu infantil de modelatge de figuretes a càrrec de Rosa García.

Així mateix, durant la teua visita, podràs gaudir de filmacions curtes sobre diferents processos ceràmics i sobre la història de Manises.

A més, la botiga de ceràmica artesanal de la Comunitat Valenciana, AVEC-Gremi Shop Manises, també obrirà les portes en el mateix horari perquè pugues emportar-te un trosset de la història de Manises a casa.

C/ València, 29. Manises

http://avec.com/

Facebook: www.facebook.com/asociacionvalencianaceramicaavec-gremio/

Instagram: avecgremio

Més informació:

Oficina de Turisme de Manises, avinguda dels Tramvies, 15  Tel. 96 152 56 09

Adreça electrònica: turisme@manises.es

http://manisesturismo.es

Esdeveniment organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Manises

Col·laboradors: Vicente Díez, Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.