Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

XVII Jornades de la Xarxa Tourist Info

27 novembre 2018 - 28 novembre 2018

Manises i Riba-roja de Túria van acollir, els dies 27 i 28 de novembre de 2018. les XVII Jornades de la Xarxa Tourist Info, dirigides a tècnics i informadors de les oficines de turisme i organitzades per lʼAgència Valenciana de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Aquest esdeveniment, que sʼorganitza anualment, va reunir més de 120 professionals i treballadors de la Xarxa dʼOficines de Turisme de les províncies de Castelló, València i Alacant.

Lʼobjectiu dʼaquesta cita és donar a conéixer a la Xarxa els productes turístics i el patrimoni dels municipis amfitrions, a més de la posada en comú de les experiències de treball de totes les oficines de turisme, lʼanàlisi de dades estadístiques i la millora de la qualitat del servei.

Les activitats del dimarts 27 es van centrar en Manises, començant amb una recepció de benvinguda als assistents i, després, amb un recorregut per la ciutat visitant diversos llocs dʼinterés, incloent-hi alguns tallers perquè els participants pogueren gaudir de lʼexperiència que provoca la manipulació del fang.

Durant el recorregut es van visitar:

La Cerámica Valenciana, taller fundat a començament del segle XX sobre una terrisseria del segle XV al barri dʼObradors. A més de veure la fàbrica-museu, es va poder contemplar el procés dʼelaboració de la ceràmica.

LʼAssociació Valenciana de Ceràmica AVEC-GREMI va oferir un recorregut per les instal·lacions de lʼassociació i els participants van tindre lʼoportunitat de fer les pràctiques ceràmiques següents:

  • Vímet ceràmic, amb els artesans Vicent Martínez Saura i Rosana Herráiz.
  • Torn amb lʼartesà Pepe Royo, que els va ajudar a elaborar les seues pròpies peces.
  • Pintar un taulell, de la mà del taller Encisar-te.

A Domanises, el taller de lʼartista Juan Carlos Iñesta, a més de rebre una explicació sobre el procés dʼelaboració es va fer una pràctica plàstica creativa.

Durant el recorregut també es va visitar el Museu de Ceràmica de Manises, situat en una antiga casa del segle XVIII, on van conéixer la vinculació entre Manises i la ceràmica des del segle XIV fins a lʼactualitat. A més, es van visitar les exposicions temporals “Filtres i Sinaís” i “Manises i Paterna”.

De vesprada, les jornades van continuar amb el lliurament del Premi Innovació Xarxa Tourist Info 2018. També va tindre lloc una sessió formativa on es van abordar diversos temes dʼinterés per als professionals assistents, com la conferència sobre Creaturisme, les destinacions turístiques intel·ligents, i on també es va realitzar un comité de Qualitat.

Aquesta primera jornada va acabar amb un sopar al restaurant Montemayor de Manises, on es van servir plats típics de lʼhorta valenciana i on, a més, els assistents van gaudir dʼun fotoreclam amb frases típiques valencianes vinculades a la ceràmica.

El 28 de novembre, els participants es van traslladar a Riba-roja del Túria, on es va fer una visita guiada al Castell i van participar de la visita teatralitzada al jaciment de Pla de Nadal. Per últim, el xef Joan Clement va ser lʼencarregat dʼelaborar el menú visigot amb què es van clausurar aquestes jornades de la Xarxa Tourist Info.

Mostra els detalls

Inici:
27 novembre 2018
Finalització:
28 novembre 2018